Nallen och Pandan

Nallen4På våra småbarnsavdelningar Nallen och Pandan går 13 härliga barn i åldrarna 1-3 år på respektive avdelning. Vi jobbar för att få trygga och självständiga barn, och det gör vi genom att ha en väl förberedd miljö och fasta rutiner.

Vi tillbringar förmiddagarna ute i vår lilla park, där vi leker och utforskar vad som finns runt omkring oss. Ibland gör vi små utflykter i närområdet – promenerar ner till sjön och matar fåglarna, vi gör utflykter i skogen och undersöker träd och buskar och kollar in småkryp. Vi besöker 4H-gården eller bara tar en tur ner till den stora parken och gungorna.

Samling, lunch och vila har vi inne, mellanmål tar vi ibland ute i parken.

Pandan2I verksamheten följer vi Maria Montessoris filosofi ”hjälp mig att göra det själv” och arbetar aktivt med att stödja barnen i deras självständighetsutveckling. Det innebär att vi ger dem tid att försöka själva, med allt från att klä av sig ytterkläderna och hänga dem på kroken till att duka bordet och lägga upp mat. Det innebär också att miljön är utformad så att allt material är på barnens nivå. På så vis kan barnen känna delaktighet i verksamheten. Vi pedagoger finns hela tiden med i barnens miljö som förebilder och hjälp till självhjälp.